browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sport massages

Voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl kan een sportmassage een goede aanvulling op hun activiteiten zijn. Een sportmassage kan zowel sederend als activerend zijn.

Een sederende sportmassage kan worden toegepast na activiteiten om spieren te helpen herstellen na een prestatie. Deze vorm van sportmassage heeft een dehydraterend effect wat betekend dat vocht versneld wordt afgevoerd. Daarnaast kunnen een verhoogde spierspanning ophopingen van afvalstoffen (de zogenaamde ‘knoopjes’ in de spieren of pezen) worden verminderd. De activerende sportmassage kan worden toegepast voor een activiteit waarbij het lichaam wordt voorbereid op inspanning. De doorbloeding wordt verbeterd, waardoor er zuurstof naar de spieren gaat en het lichaam zich instelt op activiteit.

Sport, of het leveren van een sportprestatie, is steeds meer ondenkbaar zonder aanwezigheid van een goede sportmedische begeleiding. Zondermeer mag men stellen dat de sportprestaties een stormachtige ontwikkeling te zien hebben gegeven. Oorzaak hiervan zijn, betere levensomstandigheden, betere trainingsmethodieken, medische begeleiding, verbeterde materialen etc.

Sportmassage maakt deel uit van die begeleiding.
Deze begeleiding was altijd al aanwezig in de begeleiding van de topsport, maar steeds meer wordt het belang hiervan ook bij alle andere niveau’s binnen de sport onderkent.

De hoge eisen die aan de huidige sportman(vrouw) gesteld worden, vragen om een goede conditie. Hiervoor is naast een goede training een goede begeleiding nodig in de vorm van massage en sportverzorging.

De sportmasseur is de onmisbare steun en toeverlaat voor en na de wedstrijd en training.
Hij is onmisbaar vanwege zijn kennis van verzorging en massage, maar ook als vertrouwenspersoon. Heel vaak heeft de masseur het meeste contact met de sporter. Kalmte en ontspanning in de voorbereiding leiden tot aanwijsbaar betere resultaten van de sportieve inspanning.

De benaming Sportmassage wekt de indruk dat het werkterrein van een sportmasseur beperkt is tot sportmensen. Niets is echter minder waar. Een sportmasseur mag iedereen masseren, mits deze gezond is.

Tegenwoordig behandelt de sportmasseur/masseuse steeds meer klanten die komen voor een fitness- of ontspanningsmassage.